- 11 Aralık 2018
- Yayınlayan: Mert İdaci
- Kategori: Artırılmış Gerçeklik, E-Ticaret

E-ticaret, internetin yaygınlaşması ile son yıllarda en çok tercih edilen alışveriş yöntemlerinden birisi haline gelmiştir. Ülkemizin e-ticaret hacminin yıllara sari büyümesinin yanında son iki yılda kazanmış olduğu ivme dikkat çekicidir.
Ülkemizin 2016 yılında 30,6 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2017 yılında 42,2 milyar TL’ye çıkmış, dahası bu büyümenin artarak devam ettiği istatistiklere yansımıştır. Büyümenin 2018 yılı için %30-35 oranlarında olacağı tahmin edilmektedir. Büyüyen e-ticaret sektörüyle ilgili daha ayrıntılı rakamlara E-Ticaretin Önemi yazımızda yer vermiştik. Giderek verimliliğini artıran, hem satıcılar hem de alıcılar için cazip bir mağaza haline gelen internet alışveriş ortamı bazı olumsuzlukları da içermektedir.
E-Ticaretin Dezavantajı ve AR
Ticaretin artık vazgeçilmez bir alanı olan e-ticaretin en büyük dezavantajı; sergilenen ürünlerin gerçeğini tam olarak yansıtamaması. Sorunun bu olduğu ortamda çözüm de daha güçlü görseller kullanmakta ve daha ayrıntılı bilgiler vermekte aranmıştır. Ancak yine de IKEA’nın da reklamlarına konu ettiği gibi internetten alınan ürünlerin hayal kırıklıklarına sebep olduğu da e-ticaretin bir gerçeği olmaya devam etmektedir. AR ile Neler Kazanacaksınız yazımızda daha ayrıntılı olarak değindiğimiz bu dezavantaj artırılmış gerçeklik teknolojisiyle büyük ölçüde ortadan kalkmış olacaktır. Tüketicilerine artırılmış gerçeklik teknolojisini sunabilen satıcılar internet alışverişindeki bu alışılagelmiş problemi büyük ölçüde çözmüş olacaklardır.
VİYATEK Aracılığıyla Kullanıcılarınızı AR ile Tanıştırın
Şirketimiz 3D ürün modellemenin yanı sıra modellenen ürünlerin sergilenebileceği platformu firmaların mevcut satış sitelerine yazılım ve modelleme entegrasyonu vasıtasıyla Artırılmış Gerçeklik ile satış imkanı kazandırıyor. Talep edilmesi halinde yepyeni E-Ticaret siteleri kuruyor. Böylece müşterilerin daha öncesinde 2 boyutlu resimlere bakarak alışverişini yaptığı ürünleri aynı sitede artırılmış gerçeklik teknolojisiyle görüntüleyebilmeleri sağlanıyor. Sanal ortamda karşılarında daha gerçekçi bir ürün görmenin, müşterilerin ilgisini çekeceğini ve bunun da satış rakamlarına yansıyacağını öngörmekse çok da güç değil.
E-ticaret sektöründe Amazon, İKEA gibi perakende devlerinin girişimde bulunduğu bu teknolojiyi müşterilerine sunan diğer firmaların birçok avantaj sağlayacağını öngörmekteyiz. Bu adımı atmalarında firmalara ön ayak olabilmek ve bu teknolojinin ülkemizde geliştiricilerinden olmak adına VİYATEK olarak kaliteli ve dürüst hizmet anlayışımızla çalışmaya devam ediyoruz.
1 Yorum
Yorumlar kapatılmıştır.
[…] çok büyük bir kısmı internete mobil cihazlarını kullanarak bağlanmaktadır. AR E-Ticaret Sitesi başlıklı yazımızda satıcı firmalar için artırılmış gerçeklik teknolojisini bir eklenti […]